Wat mogen we dit jaar verwachten als het gaat om de nieuwste technologische ontwikkelingen, trends op het gebied van sociale media en de ontwikkelingen voor mobile? Voor je 10 trends kort en krachtig op een rij:

De Top-10 Tech, Social en Mobile trends in 2015 

1. Social.   De focus van het delen op sociale media verschuift van text updates naar (nog) meer beeld en video’s. Het zelfde geldt voor de sociale platformen waar nieuwe generaties gebruik van maken. Instagram, Tumblr en Snapchat worden (nog) populairder.

2. Mobile. Het jaar waarop smartphones desktops verslaan om het internet op te gaan. Grotere schermen en nog meer wireless en 4G verbindingen zorgt dat je overal en altijd bereikbaar bent.

3. Payments. Geen kassabonnen meer, betalen gaat straks ook voor de grote massa via Apple Pay of Google Wallet. In ieder geval via de mobiel!

4. Augmented Reality/Virtual Reality. Wearables devices, en de wereld om ons heen verkennen via AR en VR. We gaan het steeds meer zien en ook zelf ervaren.

5.On Demand. On-demand services stijgen in populariteit. De taxi app Uber is hier een voorbeeld van. Service op het moment dat jij het wil.

6. 3-D Printing. 3-D printen wordt voor de massa interessant. Dalende prijzen en voor iedereen de kans om zelf actief te worden met printen naar eigen ontwerp.

7. Wearables. Wearables mogen uiteraard niet ontbreken in dit rijtje trends. Mooier vormgegeven en steeds meer mensen dragen in ieder geval smartwatches die verbonden zijn met de mobiele telefoon.

8. Internet of Things. Steeds meer apparaten zijn met het internet en met elkaar verbonden. Apparaten en objecten die meten en weten en ons leven gemakkelijker gaan maken.

9. Health. We blijven langer gezonder door technologische ontwikkelingen. Apparaten die ons wijzen op onze medicijnen en in geval van nood in contact laten treden met virtuele dokters.

10. Time Travel. Product en levenscycli van producten en diensten gaan steeds sneller. De toekomst  is nu!

mobile, social, tech