Het jaar 2017 nadert zijn einde en 2018 is in zicht. Dat betekent voor veel marketeers plannen maken voor het komend jaar. Wat wordt er gedaan om consumenten zoals jij en ik te raken in 2018 op sociale media?

Het is geen geheim dat we veel tijd besteden op sociale media. Uit een recent onderzoek van Mediakix blijkt dat een gemiddeld persoon 2 uur per dag doorbrengt op sociale media zoals Snapchat, Facebook, YouTube en Instagram. Wanneer je een normaal leven leidt betekent dat je meer dan 5 jaar van je leven op je schermpje heb gekeken naar de laatste updates van vrienden, kennissen en andere aanbieders op deze platformen.

Top Social Media Trends 2018. Infographic
Daar genoeg over. We gaan nu naar de trends op sociale media in 2018 die marketeers niet mogen missen en die wij als gretige bezoekers over ons heen krijgen. De stijging van online video gaat door, de opkomst van augmented reality, en ook de (de inzet van )influencers zijn onverminderd populair voor het bereiken van doelgroepen.  Bekijk het allemaal in onderstaande infographic.