We willen allemaal dat onze facebook berichten en tweets goed gelezen worden. En natuurlijk het liefst ook nog dat onze lezers deze berichten weer gaan delen met hun achterban. Maar wat zijn eigenlijk de beste dagen en tijden om deze berichten te versturen? Voor tweets geldt dat de hoogste CTR’s worden behaaald tussen 1300uur-15.00uur op alle werkdagen behalve vrijdag en vermijd in ieder geval berichten te sturen na 8 uur s’avonds. Voor het posten van facebook berichten gelden net weer andere adviezen.

Om precies te zijn; woensdagmiddag om 15.00uur. Dat is de tijd waarop de hoogste Click Through Rates (CTR’s) worden gerealiseerd  bij het posten van je facebook bericht. Uiteraard is eigen onderzoek en testen welke tijden en dagen voor het berichten van je posts uitstekend responderen het meest effectief. Neem ook de belangrijkste concurrenten onder de loep om te bekijken welke tijden zij hun berichten posten. Wil je daarmee concurreren of juist deze tijdstippen ontwijken?

In een eerder verschenen artikel over beide grote social netwerken Facebook en Twitter hebben we ook een vergelijking gemaakt op basis van hoe deze netwerken socren op direct response campagnes. Het is wel een beetje appels met peren vergelijken. Maar toch ook weer niet.  De Twitter-advertenties hebben als voordeel dat ze zichtbaar zijn tussen de reguliere tweets, terwijl de facebook ads meer aan de rechter buitenkant van de content op de facebook site gepositioneerd worden. Een duidelijk minder zichtbare positie. De gemiddelde CPM is ook een stuk lager bij Facebook dan dat bij Twitter advertenties. Maar wat zijn de resultaten als het gaat om CTR, CPC, en ROI? Klik hier als je meer wilt weten over direct response adverteren op Facebook en Twitter.

Zie hieronder de infographic met de beste tijden waarop je facebookbericht of tweet kan versturen.

Best_Time_To_Post

 

photo:highwaysagency(cc)