Pas op! Onze Dirk gaat er met de Ipad vandoor! Dirk is twee en weet prima hoe met de familie tablet zijn favoriete game, YouTube filmpje(onder ‘favorieten’ of ‘laatst bekeken’) of de fotocamera te vinden. Verrassend. Jong geleerd is oud gedaan zo zou je zeggen. Toch zijn er wel behoorlijke verschillen in tabletgebruik tussen kinderen, mama’s, volwassenen in het algemeen en gepensioneerden.

Tabletgebruik

Uit een onderzoek van supermarktketen Tesco blijkt dat als de kinderen wat ouder dan 3 jaar zijn 56% de tablet gebruikt voor educatie doeleinden, 81% speelt games op de tablet, toch nog 30% leest verhalen op de tablet en 32% gebruikt het als medium om in contact te zijn met familie.

Ouders zijn zo dom nog niet. Gaan we op reis met de auto en willen we dat de kinderen een beetje stil en geconcentreerd zijn dan geeft 57% de tablet aan de kinderen. De tijden van elkaar klieren, kleuren en het spelletje ‘ik ga op reis en neem mee’ behoren blijkbaar grotendeels tot het verleden.

Mama’s blijken grotendeels op facebook actief te zijn wanneer de tablet wordt gebruikt. Toch wordt door volwassenen de tablet het meest intensief gebruikt om te browsen op het web en te mailen. Het spelen van spelletjes en online shopping zijn ook populair net als social media.

De ouderen van de samenleving vinden de tablet vooral handig omdat het een licht device is en makkelijk op te pakken en te gebruiken.
Bekijk zelf onderstaande infographic.

Tablet gebruik

 

Photo:56155476@N08(cc)