Dat we straks met onze mobiele telefoon massaal gaan betalen kent geen twijfel. Maar waarmee? Grote kans dat het via Apple Pay of de Google Wallet gaat gebeuren.

Apple Pay vs Google Wallet. Wie wint?
De strijd is nog niet gestreden. Google biedt gebruikers met Android toestellen die niet de beschikking hebben over NFC (Near Field Communication) ook de kans om de Google Wallet te gebruiken. Geld overboeken of producten aanschaffen via de Google Wallet is mogelijk op android mobiele telefoons die een versie van 2.3 of hoger hebben en is gedeeltelijk compatible met iPhones met iOS6 of hoger. Bovendien werkt het voor elke bank, in tegenstelling tot Apple Pay.

Apple is uiteindelijk met de Iphone 6 overgegaan op de NFC-feature, maar deze is vooral geënt op Apple Pay en is tot op heden alleen in de VS beschikbaar. Hier zou volgens recente berichten verandering in komen de komende jaren. Het zijn vooralsnog geruchten en het blijft afwachten. De betalingswijze van Apple Pay is een stuk makkelijker en sneller, met fingerprint en er is geen pincode nodig.

Kortom de strijd is nog niet gestreden en oordeel zelf aan de hand van onderstaande infographic met de voor- en nadelen van Apple Pay vs Google Wallet waar je voorkeur naar uit gaat.

 

ApplePay