Deze week staat in het teken van Prinsjesdag 2013. Nieuwe termen als participatiesamenleving, verzorgingsstaat en schuldenlast maar ook ‘Ikea Nederland’ zijn dan ook de trending topics op Twitter. Maar wie zijn nou de Social Kings en daarmee de echte influencers  tijdens prinsjesdag 2013 geweest?

Social Media en Twitter

Het bedrijf buzzcapture monitort en analyseert uitingen over onderwerpen, bedrijven en mensen in de social media en heeft een interessante infographic over Prinsjesdag 2013 gemaakt. Opvallend dat  van de politici Emile Roemer van de SP voor de meeste retweets heeft gezorgd. De meeste retweets en daarmee de Social King van Prinsjesdag 2013 is echter Rob Scheepers (columnist op 8FM) geworden met 333 retweets.

De meest besproken politici en daarmee ‘King of Buzz’ is onze eigen premier Rutte geworden. Ook wel weer logisch als je premier bent. Maar een goede tweede is toch weer Geert Wilders. Deze uitgesproken politicus weet het elke keer weer voor elkaar te krijgen dat hij een veelbesproken figuur blijft op Twitter.  Jeroen Dijsselbloem(Minister van Financiën), de man van de koffer op prinsjesdag is uiteindelijk met brons en daarmee als derde geëindigd.

De Social Kings van Prinsjesdag 2013

Bron: Buzzcapture

Photo: topgold (cc)