Tele2 heeft een eigen 4Gnetwerk. En dat heeft het concern op een rebelse wijze aangekondigd met zeer goedkope alternatieven in vergelijking met andere telecomproviders als KPN, Vodafone en T-Mobile. Nooit meer zorgen maken over hoe vaak je een film via netflix streamt.

Tele2 biedt gebruikers straks maximaal 24 GB data per maand aan. Dat is twee keer zoveel als T-Mobile, dat met 12 GB nu nog aan de top staat. Opvallend is wel dat deze aanbieding alleen mogelijk is in combinatie met de aanschaf van een nieuwe telefoon. De databundels bij sim-only-abonnementen zijn een stuk kleiner, op dit moment maximaal 2,5 GB en daarmee een stuk minder onderscheidend ten opzichte van de rest. Daarmee is het aanbod van Tele2 op dit moment voor een deel van de Nederlandse gebruikers een stuk minder interessant.

Op dit moment heeft Tele2 nog geen landelijke dekking. Zo kan 92 procent van de mensen buiten gebruik maken van het 4G-netwerk en 65 procent binnen. Het bedrijf belooft dat in het eerste kwartaal van volgend jaar hun buitendekking landelijk is. Is er geen verbinding? Dan zal de mobiele telefoon automatische overschakelen op het netwerk van T-Mobile.

Tele 2 is ambitieus en wil in 2020 een vijfde van de markt in handen hebben.

Bron:Tele2/Nos
photo:nanagyei(cc)