We leven in het jaar dat 65% van de wereldbevolking een smartphone bezit. Het is ook het jaar dat websites meer verkeer (traffic) genereren via mobiele applicaties dan via de eens zo vertrouwde desktop. Gebruikers spenderen 56% meer tijd op hun mobieltjes dan via deze desktop.

Het zijn de jongeren (16-24jr) die, niet verwonderlijk, het meest met hun smartphone bezig zijn. En wel 3 1/2 uur per dag. Voor bedrijven zijn het ee paar interessante statistieken om in het achterhoofd te houden bij het ontwikkelen van een mobiele marketingstrategie.

Mobile Marketing statistieken en tips voor 2018. Infographic
En de tips voor mobile marketing? Conversieratio’s zijn hoger op mobiel, video is onmisbaar voor engagement, mobile native advertising is hot en spring nu op de trein van augmented en virtual reality. De snelheid van het laden van je mobiele site is essentieel. Google heeft aangegeven dat het deze factor uitgebreid meeneemt in haar algoritme. Geen snelle mobiele website? Dan vind je jezelf terug op pagina ‘nooitgevonden’. En dat wil je niet. Dat is ongeveer wel in het kort de boodschap van onderstaande infographic. Meer weten, check dan alle tips voor 2018!