RugGear, leverancier van rugged mobiele apparaten, breidt zijn portfolio smartphones uit met de RG725. Het toestel is flexibel en snel te gebruiken als een walkie-talkie, maar heeft alle voordelen van een volwaardige smartphone gebaseerd op Android 8.1.


Toestel RG725
Het toestel is gericht voor gebruikers die direct met een druk op de knop willen communiceren. En een rugged telefoon hoeft niet lelijk te zijn, zo wil de aanbieder ons geloven. Het is aan jou om echt te bepalen of het zo is.

Het innovatieve, functionele ontwerp van de RG725 is bovendien bekroond met een iF design award.

De dubbelfunctie van smartphone en walkie-talkie maakt de RG725 de ideale metgezel in elke omgeving waar snelle en betrouwbare communicatie nodig is. Het toestel is daarvoor uitgerust met een speciale push-to-talk (PTT) knop waarmee gebruikers snel het juiste kanaal kunnen selecteren en direct in contact staan met hun collega’s.

Perfecte en duurzame prestaties
Zelfs in de meest extreme situaties en omstandigheden met constructiegeluid, stof en vuil blijft de RG725 onverminderd functioneren. Een krachtige 5000 mAh accu en een extra luide >105 dB front speaker bieden de beste performance op bijvoorbeeld lawaaiige bouwplaatsen. Het toestel voldoet ook aan de militaire standaard MIL-STD-810G waarmee het altijd perfecte en duurzame prestaties levert. De ultraheldere, krachtige 4x LED verlichting functioneert als zaklamp tijdens bijvoorbeeld nachtpatrouilles. Met een enkele druk op de camera kunnen verdachte situaties in het donker direct vastgelegd worden.

“We hebben de RG725 speciaal ontworpen voor gebruikers die werken in uitdagende, industriële omstandigheden. Het toestel zorgt ervoor dat zij efficiënt en betrouwbaar met collega’s kunnen communiceren”, zegt Mark Moons, Business Development Manager bij RugGear. “Met sterke specificaties komt de RG725 verder tegemoet aan verschillende behoeften in uiteenlopende werkomgevingen.”

iF design award
Het ontwerp van de RG725 is ook bekroond met een iF design award. Deze prijs wordt jaarlijks uitgereikt door een onafhankelijke, internationale jury van ontwerpinstituut, iF International Forum Design. RugGear neemt de prijs op 15 maart in ontvangst. “We zijn trots dat we uit de vele inzendingen voor deze award als winnaar zijn gekozen. Het is een erkenning van onze strategie als Duits bedrijf om het designproces in Duitsland te laten plaatsvinden en de toestellen in China te produceren”, geeft Moons aan als reactie op de award.

Bron: RugGearRG725