Transavia is via WhatsApp bereikbaar in zeven talen. Vorig jaar februari lanceerde Transavia de populaire berichtenservice als proef in het Nederlands. Transavia kreeg in een jaar bijna 200.000 WhatsApp berichten met vragen over de dienstverlening of boekingen. WhatsAppers kunnen daarom vanaf vandaag naast Nederlands ook in het Engels, Frans, Duits, Spaans, Italiaans en in het Portugees bij de luchtvaartmaatschappij terecht. Daarmee is Transavia de eerste lowcost luchtvaartmaatschappij die WhatsApp volledig opneemt als service kanaal. Deze stap past in de strategie van Transavia, dat voorop wil lopen met digitale dienstverlening, gastvrijheid en service.

Rob Abspoel, Social Media Manager van Transavia: “We willen het iedereen zo makkelijk mogelijk maken om met Transavia in contact te komen. Uit de cijfers blijkt dat WhatsApp een onmisbare aanvulling is op de al bestaande mogelijkheden zoals Facebook en Twitter. 50% Procent van het aantal berichten dat ons via Social Media bereikt, gaat via WhatsApp.”

Respons binnen een uur

Klanten die een vraag appen, krijgen in hun eigen taal antwoord. “We bieden volledige service, denk bijvoorbeeld aan vragen over bagage, service aan boord, wijzigingen in een boeking en andere diensten. We kunnen zelfs de betaling in orde maken.”, aldus Abspoel. Het bedrijf belooft binnen een uur antwoord, maar streeft naar een kortere responstijd. “Meestal krijgt een klant binnen een half uur antwoord. Overigens kunnen we alleen in tekst appen met onze klanten en niet in gesproken berichten, zoals in bijvoorbeeld Italië vaak wordt gedaan.”

Naast WhatsApp blijven de al bestaande service-kanalen zoals Facebook en het Service Centre natuurlijk gewoon actief. “We zien WhatsApp vooral als een mooi, laagdrempelig extra alternatief voor klanten om met Transavia in contact te komen.” WhatsApp is net als de overige social media kanalen en het Service Centre zeven dagen per week bereikbaar, tussen 08.00 en 22.00 uur.

bron:Transavia
photo:rocky_holland(cc)