Uit onderzoek van Telecompaper blijkt dat smartphones een stuk populairder zijn in aanschaf dan tablets in 2018. Zo is 14% van onze landgenoten van plan om ergens in de eerste helft van 2018 jaar een (nieuwe) smartphone te kopen. Zo’n 60% daarentegen heeft nog geen behoefte aan een nieuw toestel en 22% zegt het niet te weten. Dat blijkt uit onderzoek van marktonderzoeksbureau Telecompaper naar aankoopintenties van Nederlandse consumenten op het gebied van elektronische apparatuur.

Hoewel de smartphone de feature phone (vooral voor bellen en sms’en) grotendeels heeft vervangen, denkt nog 7% van de Nederlanders in het eerste half jaar van 2018 een nieuwe ‘gewone’ mobiele telefoon aan te schaffen. Ook opvallend is dat nog altijd relatief weinig Nederlanders warm lopen voor een smartwatch. Amper 3% wil er een aanschaffen binnen de eerste zes maanden van dit jaar.

Tablets niet meer zo populair
Tablets zijn een stuk minder populair. De penetratie stagneert al enige tijd op zo’n 69%. Momenteel zegt 6% van de Nederlanders binnen de eerste zes maanden van dit jaar een tablet te gaan aanschaffen terwijl dit vorig jaar nog op 3% lag. Vier procent doet dit ter vervanging en 2 procent koopt er sowieso een.

Bron:telecompaper