In augustus bracht Samsung haar nieuwste top telefoon uit: de Samsung Galaxy Note 9. Naar eigen zeggen de krachtigste Samsung ooit die focust op de belangrijkste dingen in de wereld van nu, waarin we niets willen missen. Maar waarom zou je de Samsung Note 9 kopen? Wij hebben drie redenen voor je waarom deze telefoon de nieuwe telefoon voor jou zou kunnen zijn. Dus lees de blog en beslis zelf!

1. Een van de beste telefoon camera’s van 2018

De camera van de Samsung Galaxy Note 9 verschilt niet zoveel van de Galaxy S9, die eerder dit jaar werd uitgebracht. De Galaxy S9 heeft gewoon al een erg goede camera en die van de Galaxy Note 9 is nog net een beetje beter.

De telefoon heeft een dubbele 12 megapixel camera en net als de S9 een dubbel diafragma. De meeste telefoons maken gebruik van maar een diafragma, maar deze dus van twee. Doordat er gewisseld kan worden tussen twee diafragma’s kun je met de Note 9 zowel in donkere als in lichte ruimtes mooie foto’s maken. Daarnaast heeft Samsung de software van de camera aangepast, zodat er nog betere foto’s mee gemaakt kunnen worden dan met zijn voorganger. De camera kan detecteren van wat voor soort object je een foto maakt, bijvoorbeeld eten of landschappen en verbetert de foto afhankelijk van de gekozen categorie.

2. Een super krachtige batterij

De Samsung Note 9 heeft een batterij van 4000 mAh. Ter vergelijking: de Galaxy S9 en S9 plus hebben een batterij van 3000 en 3500 mAh en de nieuwste iPhone XS heeft een batterij van 2658 mAh. De nieuwste Samsung heeft dus echt een krachtige batterij die gemakkelijk meer dan een dag meegaat. Daarnaast heeft de telefoon een fast charge functie en kun je hem ook draadloos opladen.

3. Bixby spraakassistent

Tenslotte moeten we het nog even hebben over Bixby, de spraakassistent van Samsung. Bixby is na Siri, Alexa, Cortana en Google’s Assistent de nieuwste spraakassistent op de markt. In eerste instantie waren er veel klachten over Bixby, maar inmiddels is Bixby flink verbeterd en bracht Samsung met de lancering van de Galaxy Note 9 Bixby 2.0 op de markt. Met de nieuwe Bixby kun je meer intuïtief converseren. Als je bijvoorbeeld vraagt welke concerten er in september in de buurt zijn en daarna zegt “En in oktober?”, dan zal Bixby begrijpen dat je het nog steeds over de concerten hebt. Ook houdt Bixby rekening met voorkeuren. Als je Bixby vraagt of hij een restaurant kan aanraden, zal Bixby restaurants waar je eerder gereserveerd hebt, meenemen in de beslissing. Deze vernieuwingen zouden Bixby al meer richting het niveau van de andere spraakassistenten moeten brengen en daarmee wordt het dus een fijnere spraakassistent om te gebruiken.

Extra reden: héél véél opslagruimte

Er is naast deze drie redenen nog een extra reden waarom de Samsung Galaxy Note 9 een top telefoon genoemd mag worden. Naast de krachtige batterij en de goede camera is de opslagruimte ook nog eens verdubbeld bij deze telefoon. De standaarduitvoering van de Note 9 heeft 128GB opslag en er is ook nog een variant met 512GB opslag. Ook kun je aan beide telefoons nog 512GB geheugen toevoegen. Dat betekent dat je de grootste variant dus kunt ophogen tot 1TB geheugen. Een gigantische hoeveelheid geheugen voor een telefoon!

Ben jij overtuigd? Zou je de Note 9 overwegen als nieuwe telefoon?