Consumenten bezitten in 2018 gemiddeld drie tot vier persoonlijke devices. Dit wordt voorspelt door marktonderzoeksbureau Gartner.  De toename van het aantal gebruikers per persoon zal zorgen voor innovatie in gebruikersinterfaces zo is de voorspelling uit hetzelfde onderzoek.

Over welke devices hebben we het buiten onze smartphones en tablets? Dit zijn de bekende wearables zoals smart bands en smartwatches. Het marktonderzoeksbureau verwacht dat tegen 2016 de installed base van persoonlijke devices zoals smartphones, tablets, pc’s en wearables zal uitkomen op 7,8 miljard wereldwijd. In 2018 zal dat aantal gegroeid zijn naar 8,3 miljard stuks. Aanjagers van deze groei zijn een mix van een hoog niveau van technologie, de beschikbaarheid van snellere netwerken en het toenemend afhankelijk zijn van realtime informatie voor beslissingen.

Eveneens een mix zal het bezit van de persoonlijke devices zijn, verdeeld over ‘hoofd’- en ‘niche’. Hoofddevices zijn voornamelijk smartphones, slate en 2-in-1 tablets en notebooks, goed voor gemiddeld twee devices per persoon. Onder niche devices vallen met name een groeiende range van wearables zoals smartwatches, smart- of fitness bands, smart glasses en nieuwe types connected devices zoals smart cards, e-readers en camera’s.

Meer weten? Check hier.

photo:intelfreepress(cc)