Pijnlijke dagen voor Apple. De iPhone verkoop valt vies tegen en daalde met 15% in vergelijking met dezelfde periode in 2018.

52 miljard dollar was de omzet van verkochte iPhones het afgelopen kwartaal, terwijl dit dezelfde periode vorig jaar nog op 61,6 miljard dollar uitkwam. Een behoorlijk verlies van omzet, die met name te maken heeft met tegenvallende iPhone verkopen in China.

De iPhone blijft wel de belangrijkste productcategorie voor Apple. De winst bleef evenwel gelijk ten opzichte van het vorige jaar en komt uit op 20 miljard dollar. Dat is te danken aan een recordaantal Apple Watches en Macs die verkocht zijn. Hier zijn door Apple geen absolute aantallen vrij gegegeven. Wel weten we dat de Apple Watch onder de categorie ‘andere producten’valt, en die groeide van 5,5 miljard naar 7,3 miljard dollar. Dat komt neer op een behoorlijke stijging van 33 procent.

Ook de diensten van Apple als de App store en Apple music maakten een groei door. En wel van 17%. Uiteindelijk brachten deze aanvullende diensten toch ook 10,9 miljard dollar op.

Bron:Apple