Uit onderzoek van Telecompaper blijkt dat het aantal beeldschermreparaties bij smartphones in de afgelopen twee jaar meer dan verdubbeld is ten opzichte van 2014. Een behoorlijke stijging dus. Zo heeft maar liefst 9% procent van de smartphonebezitters in deze periode een beeldschermreparatie laten uitvoeren. En onder jongeren ligt dit percentage nog veel hoger.

Vooral jongeren in de leeftijdsgroep 12-19 jarigen zijn onvoorzichtig met hun mobiele apparaat. Zo heeft 1/5 van deze doelgroep in de afgelopen twee jaar het beeldscherm van hun smartphone laten repareren. Slechts 49% van de smartphones bleef bij deze jonge leeftijdsgroep schadevrij. In totaal heeft 26 procent van de Nederlanders de afgelopen twee jaar te maken met schade aan zijn of haar smartphone.

Daarnaast stijgt het aantal smartphone-bezitters dat schade heeft aan de smartphone, maar deze schade niet laat repareren:  van 7 procent in 2014 naar 10 procent in 2017.Wanneer een toestel eenmaal gerepareerd wordt, dan gaan mannen vaker naar een gespecialiseerde (web)winkel te dan vrouwen. Vrouwen zijn vaker geneigd om terug te gaan naar het punt van aankoop, aldus het onderzoek van Telecompaper.

Bron:Telecompaper