Netflix heeft een website geïntroduceerd waarmee je vrij van advertenties de snelheid van jouw internetverbinding kan meten. Het streamingbedrijf richt zich hierbij op internetgebruikers die de snelheid van hun internetaanbieder willen schatten. Ook lees je in deze tip welke snelheid je minimaal nodig hebt om te kunnen Netflixen.

Deze tip word je aangeboden door Tom de Munck, internetspecialist

Geen snelheid

Het prettige aan de dienst is dat het een modern en simplistisch uiterlijk heeft. Helemaal top is de afwezigheid van schreeuwende reclames.

netflix1.

De snelheidsmeter is gratis voor iedereen, ook als je geen klant van Netflix bent en is te gebruiken op computers, telefoons, tablets en smart-tv’s.

Mijn snelheid is te laag
Blijkt jouw snelheid na meerdere keren testen lager dan de maximale hoogte van jouw internetabonnement? Neem dan contact op met jouw internetprovider. Misschien kun je zelfs een abonnement lager nemen, omdat de maximale snelheid niet behaald wordt. Let wel op dat je via het draadloze internet vaak een lagere snelheid haalt dan via bekabeld internet.

Uitgebreidere meting
Zoek je een uitgebreidere meting waarbij je ook je uploadsnelheid en de ping kan meten? Gebruik dan Speedtest.net.

Welke snelheid heb ik nodig voor Netflix?
Netflix heeft op haar website dit lijstje gepubliceerd, waarop je ziet welke snelheid je nodig hebt om te kunnen Netflixen.

0,5 megabit per seconde – Vereiste snelheid van breedbandverbinding
1,5 megabit per seconde – Aanbevolen snelheid van breedbandverbinding
3,0 megabit per seconde – Aanbevolen voor SD-kwaliteit
5,0 megabit per seconde – Aanbevolen voor HD-kwaliteit
25 megabit per seconde – Aanbevolen voor Ultra HD-kwaliteit