Razer introduceert de Razer Phone, een Android-smartphone die mobiel entertainment naar een hoger niveau brengt met nieuwste audiovisuele technologie en hoge prestaties.

De Razer Phone is het eerste apparaat van de nieuwe mobiele divisie van Razer. De smartphone biedt een uniek display, audio van bioscoopkwaliteit en voldoende vermogen om de hele dag door te komen.

SOEPELER, HELDERDER EN SNELLER
De Razer Phone is voorzien van ’s werelds eerste 120 Hz UltraMotion-display. Dit scherm biedt de hoogste vernieuwingsfrequenties en de soepelste grafische weergave van alle moderne smartphones.

UltraMotion bevat een adaptieve technologie voor de weergave van video’s. Deze synchroniseert de GPU en het display om te voorkomen dat frames elkaar overlappen of er pauzes ontstaan tussen frames. Bovendien zorgt de technologie voor een efficiënt energiegebruik.

Het display van 5,72 inch, een Quad HD IGZO LCD-scherm, draagt bij aan haarscherpe en levendige beelden met een breed kleurenpallet zonder enige haperingen.

AUTHENTIEK BIOSCOOPGELUID
De Razer Phone maakt gebruik van Dolby Atmos-technologie om geluid van bioscoopkwaliteit te leveren via naar voren gerichte speakers met elk zijn eigen versterker.

Een door THX gecertificeerde USB-C audio-adapter met een 24-bits digital audio converter (DAC) staat garant voor geluid van audiofiele kwaliteit in combinatie met de favoriete koptelefoon van de gebruiker.

ONGEËVENAARDE PRESTATIES
De Razer Phone biedt de ultieme kijk- en spelervaring dankzij het gebruik van het nieuwste Qualcomm Snapdragon 835 mobiele platform en maar liefst 8GB aan RAM.

Gebruikers kunnen hun ervaring optimaliseren met de Razer Game Booster-app, terwijl het uitgekiende thermische ontwerp bijdraagt aan optimale prestaties door oververhitten te voorkomen dat anders tot verlaagde prestaties van de CPU leidt (“throttling”).

EEN BATTERIJ DIE EEN HELE DAG LANG MEEGAAT
De Razer Phone is voorzien van een grote batterij met een vermogen van 4.000 mAh. Dit is een bijzonder hoge capaciteit voor een smartphone. Gebruikers kunnen hierdoor de hele dag lang gamen. Zo nodig kunnen zij hun telefoon snel opladen dankzij toepassing van Qualcomm Quick Charge 4+ technologie.

UITMUNTENDE CAMERAPRESTATIES
Met twee 12 MP-camera’s biedt de Razer Phone fotografen een veelzijdig instrument voor het vastleggen van prachtige beelden. Met een snelle knijpbeweging op het display kunnen zij snel inzoomen van een breedbeeldhoek naar een lange-afstandsshot. Dankzij de dual-tone flitser zien beelden er altijd natuurgetrouw uit, ook als er sprake is van weinig licht.

EEN HOOGWAARDIGE ERVARING VOOR POWER USERS
Het gestroomlijnde, 8 mm dunne aluminium frame van de Razer Phone is een lust voor het oog en ligt prettig in de hand. Op de smartphone is het besturingssysteem Android Nougat geïnstalleerd. Dit zal in de lente van 2018 worden opgewaardeerd naar Android Oreo.

De Razer Phone biedt integratie met Google Assistent en wordt geleverd met de uiterst populaire Nova Launcher Prime. Dit is een schil die om het besturingssysteem wordt gelegd en gebruikers de mogelijkheid biedt om Android tot in het detail aan te passen aan hun wensen en voorkeuren.

KIJKEN, LUISTEREN EN GAMEN
Elke functie van de Razer Phone biedt gebruikers de nieuwste stand der techniek op het gebied van mobiel entertainment:

Kijken – Gebruikers kunnen genieten van films zoals ze bedoeld waren om te worden gezien. De kraakheldere details, uiterst soepele beeldovergang en natuurgetrouwe, levendige kleuren zijn een lust voor het oog. Krachtig en meeslepend geluid maakt de ervaring van bioscoopkwaliteit compleet.

Luisteren – Ook als het volume hoger wordt gezet blijft alles geweldig klinken. Het vakkundig afgestemde geluid zorgt ervoor dat alle hoge en lage frequenties optimaal worden weergegeven, of de gebruiker nu naar diens favoriete tracks luistert via de stereospeakers of diens favoriete koptelefoon. En er is voldoende batterijvermogen om de hele dag lang muziek te streamen.

Gamen – Gebruikers kunnen rekenen op een uiterst soepele spelervaring en razendsnelle prestaties dankzij het gebruik van de beste onderdelen, of ze nu gamen op weg naar het werk of in competitieverband. De grafische weergave wordt voor elk spel geoptimaliseerd. Dankzij het grote batterijformaat kunnen gebruikers van de laatste games genieten zonder zich zorgen te hoeven maken dat de batterij opraakt.

“Het is algemeen bekend dat ik geobsedeerd ben door mijn smartphones. Ik speel er talloze games op, en ze zijn mijn eerste keuze als het om streaming gaat”, zegt Min-Liang Tan, de medeoprichter en CEO van Razer. “We wilden al jarenlang een smartphone met technologie van gaming-kwaliteit maken, en de Razer Phone biedt alles wat we ons maar hadden kunnen voorstellen.”