Mensen die online zorgverzekeringen vergelijken, doen dit steeds vaker via een mobiel apparaat, zoals een smartphone of tablet. Dit blijkt uit onderzoek van vergelijkingsplatform Independer, dat bezoekersdata van de afgelopen maand vergeleek met data van vorig jaar. De groep mobiele vergelijkers is dit jaar met 12 procent toegenomen.

Nederlanders vergelijken vaker mobiel

In 2017 vergeleek 37,5 procent van de mensen zorgverzekering vanaf een mobiel apparaat. Dit jaar is dit percentage opgelopen naar bijna 42 procent. Hoewel vergelijken vanaf een traditionele desktop computer nog steeds het populairst is onder Nederlanders (58,4 procent), is het percentage pc-vergelijkers wel gedaald met zon 6,5 procent.

Het toegenomen gebruik van de mobiele telefoon bij het vergelijken van zorgverzekeringen, komt nog sterker tot uiting in het WhatsApp gebruik. Independer zag het gebruik van de WhatsApp-functie op haar site, waarmee website informatie snel gedeeld kan worden, verdubbelen ten opzichte van vorig jaar.

Ook mobiel afsluiten wint aan populariteit

Niet alleen vergelijken Nederlanders vaker vanaf hun mobiel of tablet, ook het afsluiten gaat vaker vanaf vanaf de smartphone, iPad of tablet. Waar zon 24 procent van de Nederlanders in 2017 een zorgverzekering uitkoos vanaf een mobiel apparaat, is dit percentage dit jaar al gestegen naar bijna 28 procent, met nog ruim twee weken te gaan. Vanaf half november tot en met 31 december heeft men namelijk nog de tijd om te wisselen van zorgverzekeraar. Mensen die hun huidige verzekering tijdig opzeggen, kunnen in januari nog overstappen.

bron:Independer