Een grote stroomstoring heeft Amsterdam en omgeving getroffen. Het is ouderwets donker rondom de hoofdstad. Geen stroom, geen warmte en het trein en tramverkeer totaal ontregeld. Maar hoe doet Nederland het eigenlijk vs de rest van Europa?

Stroomstoring Nederland
Nederland doet het zeker niet slecht als het gaat om electriciteitsvoorziening. Sterker nog het netwerk behoort tot de meest betrouwbare van de wereld. Er is in 2012 een interessante vergelijking gemaakt door de Europese toezichthouders in de energiesector. De periode van 2006 tot en met 2012 is onder de loep genomen, en wat bleek? Met een 4e plaats mag Nederland best een beetje trots zijn. Gemiddeld hebben we een half uur per jaar te maken met een stroomstoring in ons land. Recent hebben we in 2015 nog wel een fikse stroomstoring gehad in Noord-Holland. Dit door een defect in een hoogspanningsstation in Diemen.

PS: Heb je toch last van de stroomstoring en zit je te wachten op de trein of op de tram? Dan hebben we een beetje ontspanning voor je. Mobiel bellen in de jaren ’90. Een bushalte, ongewenste intimiteiten en twee passanten. Van Kooten&De Bie hadden nooit veel ingredienten  nodig om om er een hilarische videosketch te maken. En dit is toch een pareltje hoor. Terug in de tijd, waarin mobiel bellen nog aan het begin stond. Eind vorige eeuw. Laat je lachspieren werken en bekijk de hilarische video.