Van alle actieve Twitteraars in Nederland komen de meeste uit Amsterdam. Bijna 75.000 accounts uit Amsterdam plaatsten de afgelopen drie maanden ten minste één tweet. Daarmee zijn er veel meer Amsterdammers dan Rotterdammers (bijna 26.000) en Utrechters (bijna 25.000) actief. Dit blijkt uit onderzoek van social mediamonitoringtool Buzzcapture naar de Nederlandse steden met de meeste Twitteraars.

Amsterdammers meest actief op Twitter

Buzzcapture onderzocht hoeveel accounts uit een bepaalde stad de afgelopen drie maanden tenminste één tweet hebben verzonden. Hieruit blijkt dat Amsterdammers het meest actief zijn op het platform. Ten opzichte van het aantal inwoners scoren Utrecht, Groningen, Nijmegen, Zwolle en Arnhem relatief hoog:

Top 10 steden meeste twitteraars

In de top-10 meest actieve steden zijn bijna 530.000 Twitteraccounts aangemaakt, het percentage dat daarvan ook actief berichten plaatst ligt in alle steden tussen de 30 en 37%. De overige accounts zijn slapend of worden door mensen gebruikt die alleen berichten van anderen lezen. In dit onderzoek is alleen gekeken naar accounts die zelf de stad opgeven als locatie.

Grootste Twitteraccounts per stad

 Buzzcapture keek ook welke accounts in de grote Nederlandse steden de meeste volgers hebben. In sommige steden leidt dit tot verrassende uitkomsten doordat een aantal Twitteraars volgers gekocht heeft. Dit is te herkennen aan de grote hoeveelheid Russische en Aziatische volgers. Bekijk hier de accounts met de meeste volgers per stad:

Top 10 twitteraars Arnhem