Gebruik grote afbeeldingen en laat genoeg witruimte  over. Dit zijn twee van de 14 website trends voor 2014. De derde geven we ook vast prijs. We zijn wat bevooroordeeld op deze site, maar bouw je website natuurlijk ‘mobile first’!  Meer verrassendere trends volgen. We hebben namelijk twee slideshare presentaties hieronder geplaatst om deze ‘mobile first’ strategie te bewijzen met cijfers.  De eerste presentatie bevat 14 website trends voor het komend jaar. Nuttig mocht je je website willen (her)lanceren.  De andere presentatie laat dus de beargumentatie  voor ‘mobile first’ zien.

Mobile first

Deze onderbouwing van ‘mobile first’ komt uit de presentatie ‘Mobile eating the world’ waarbij mobile en tablets desktops overtreffen in gebruik en in aanschaf.  In deze presentatie worden ook de verschillen van het  Google en Apple platform duidelijk uiteengezet.

Bovendien laat het goed zien dat het fundamenteel gebruik van mobile internet anders is dan dat via een PC.  De  PC wordt, net als de tablet overigens, vaak gedeeld met andere personen van het gezin. Of in het geval van een PC is deze nog vaak op de werkplek terug te vinden. Met het voeren van online en mobile campagnes is het mogelijk om te  targeten op deze verschillende devices.

Mobile internet is persoonlijk en gebeurt echt overal. Thuis, op het werk en onderweg. De eigenschappen van de smartphone maken bovendien nog veel meer mogelijk. Wireless internet, apps, social, location based, service integratie, betalen met je smartph0ne en nog veel en veel meer. De mogelijkheden zijn oneindig.

Bekijk hieronder de presentaties over website trends 2014 en in ‘eating the world’ waarin alles over mobile en tablet ontwikkelingen de revue passeren.