Het jaar is nog maar net begonnen, of half Nederland heeft zijn zomer(strand)vakantie alweer geboekt. Het laat weer eens zien hoe geliefd de zomervakantie is voor veel Nederlanders. Veel vrouwen worden tegelijkertijd al wat onrustig en kunnen niet wachten om hun nieuw zomeroutfit aan te schaffen.

Wil je een beetje met de tijd meegaan dan zijn ‘connected bikini’s’ de uitkomst. Bikini’s die verbonden zijn met een app door een lichtsensor met bluetooth en je waarschuwen als je je weer in moet smeren, of als het uv-licht te sterk wordt. Ja, deze bikini’s houden je scherp. Maar ‘Delphi Bikini’s Spinali design’ laat ook zien dat deze bikini’s hip kunnen zijn. En dat is een fijne combinatie.

Afgelopen zomer introduceerde Vodafone haar smart Summer-concepten. Deze technologische vakantiegadgets zijn gekoppeld aan een app en zijn ontwikkeld om te helpen bij de bescherming tegen UV-straling, de veiligheid van kinderen op het strand en bij het lokaliseren van zoekgeraakte bagage.

Uit een onderzoek* dat Vodafone in Europa liet afnemen is gebleken dat bijna de helft (48%) van de respondenten tijdens de vakantie vergeet zich goed in te smeren met zonnebrandcrème.

Vodafone ontwikkelde daarom een Smart Summer-bikini en -zwembroek die voorzien zijn van UV-sensoren waarmee de blootstelling aan zonlicht wordt gemeten. Via een app ontvang je een notificatie wanneer je te lang in het UV-licht hebt gezeten. Daarnaast geven de bikini en zwembroek een lichte trilling in het bikinibandje of heupband wanneer het tijd is om te smeren.