Het wekt geen verbazing dat de wereld snel verandert op het gebied van draadloze technologie. Het 5G netwerk wordt in een rap tempo uitgewerkt. De nieuwe specificaties van 5G worden bepaald door de organisatie Next Generation Mobile Networks Alliance (NGMN). Deze organisatie heeft in de voorlopige specificaties een minimale downloadsnelheid van 1Gbps en een minimale reactietijd van minder dan 1 milliseconde bepaalt. Dit houdt in voor consumenten dat een veel snellere en stabielere internetverbinding mogelijk is, in vergelijking met de huidige 4G technologie. Voordat 5G in Europa wordt uitgerold moeten we echter nog even wachten. De schatting is op dit moment dat het rond het jaar 2022 plaatsvindt.

Nog even geduld dus en dan  is alles verbonden met het internet en met elkaar.

Connected cars
Maar wat is de sleutel tot een efficienter en sneller internet of things? Dat is LTE (Long term evolution). Hoe het werkt zie je simpel grafisch uitgelegd in 101 seconden aan de hand van connected cars. Ben je weer op de hoogte.

N.B: Een complete revolutie in de auto industrie door nieuwe technologien die elkaar in rap tempo opvolgen. Digitalisatie, nieuwe businessmodellen en sterk veranderd consumentengedrag hebben er voor gezorgd dat de auto-industrie op zijn kop staat. Mobility is een vraagstuk dat veel breder gaat dan de industrie alleen. En wat te denken van connected cars, electische auto’s, big date en gedeelde mobiliteit? McKinsey&Company geeft een video impressie in deze 2 minuten durende video die een korte maar impactvolle impressie geeft tot aan 2030.