Nederlanders investeren het meeste geld in Bitcoin. Van het geld dat Nederlanders in cryptovaluta investeren, zit 43% in Bitcoin. Verder spreiden bezitters hun investering met name over Ethereum, Ripple en Litecoin. Bitcoin blijft in de toekomst de populairste munt om in te investeren. Dit blijkt uit de Cryptovaluta Monitor, een marktonderzoek van Multiscope onder 7.364 Nederlanders.

Investering in digitale munten gespreid
Naast de investering in Bitcoin spreiden bezitters hun geld over Ethereum (11%), Ripple (7%), Litecoin (5%) en Dogecoin (3%). Ook Nederlanders die van plan zijn te investeren in cryptovaluta gaan voor Bitcoin (38%). Bitcoin wordt daarbij op de voet gevolgd door Ripple (34%) en Ethereum (29%). De kleinere digitale munten, zoals NEO (13%) en Stellar (11%) staan ook in de top 10 voor toekomstige investeringen.

Bijna alle Nederlanders kennen Bitcoin
De bekendheid van Bitcoin in Nederland is ongekend hoog. Maar liefst 95% van de consumenten kent Bitcoin. Deze digitale munt is veel bekender dan de verzamelnaam cryptovaluta (57%). Andere munten zijn nauwelijks bekend in Nederland. Ethereum (20%), Litecoin (15%) en Ripple (14%) volgen op ruime afstand van Bitcoin.

25 minuten per dag actief met cryptovaluta
Bezitters van cryptovaluta zijn vooral mannen van 18 tot 34 jaar. Ze zijn over het algemeen hoog opgeleid en hebben een bruto inkomen van maximaal € 3.500 per maand. Bezitters zijn gemiddeld 25 minuten per dag bezig met cryptovaluta. Ze volgen de koersen, handelen in de munten of praten er met anderen over.