Ben je een cryptobeliever en geinteresseerd in digitaal geld en de blockchain? Dan is deze infographic zeker voor jou relevant. De 25 belangrijkste cryptocurrencies van dit moment worden gecategoriseerd op marktkapitalisatie, volume en type functie dan wel toegevoegde waarde.

We kennen allemaal de bitcoin, maar op dit moment zijn er maar liefst meer dan 20 cryptomunten met 1miljard of meer marktkapitalisatie (marketcap/’beurswaarde’). Where is the money? Daar dus.

Het is nog maar een jaar geleden dat de bitcoin 80% van deze cryptomarkt voor haar rekening nam in marketcap, nu een jaar later ligt dit percentage op ongeveer 42%. Dat betekent dat de overige cryptocurrencies zoals Ripple, Litecoin, Ada, Ethereum, Neo en vele anderen crypto’s in opkomst zijn. Allen met hun eigen toegevoegde waarde op de blockchain. De technologie is in opkomst, dat is zeker.

De bitcoin noteert op dit moment rond de $8.000. Een jaar geleden stond deze nog op ongeveer $1.000. Eind vorig jaar heeft de belangrijkste munt zelfs even $19.000 genoteerd. Inmiddels heeft er een forse correctie plaatsgevonden en kijken we weer omhoog.

Wil je de huidige koerswaarde van alle digitale munten weten? Check dan https://coinmarketcap.com/