In 2018 hebben ruim 36 miljoen mensen een smart watch om de pols hangen blijkt uit een rapport van Juniper Research. We praten dan niet alleen meer in het luchtledige met een headsetje op maar staan ook tegen onze pols te praten. Dat moet een geniaal beeld worden. In 2013 zijn er ongeveer 1 miljoen van verkocht. Men verwacht dus een forse stijging in 5 jaar tijd van deze next big thing innovatie.

Op zich natuurlijk erg leuk om straks te betalen in winkel met je smart watch, je rekening overzicht even snel bekeken, je training voorgang in de gaten houden en natuurlijk email en social media lezen.

Samsungs en Sony smartwatches hebben we al gezien. De smartwatches van Apple zijn in aantocht. Op kickstarter krijgen initiatieven als Pebble in sneltreinvaart hun financierings target bij elkaar. De appstores van Apple en Google hebben al apps voor smart watches in de markets staan en ook Sony geeft aan dat er al 200 apps zijn die op hun slimme horloges werken.

NU.nl is nu ook op de smartwatch actief met een speciaal gemaakte app voor de Sony SmartWatch 2. In samenwerking met Sony en door gebruik te maken van de Androidworld testgroep, is NU.nl tot een functionele app gekomen. De app biedt een eenvoudig overzicht van het nieuws met de mogelijkheid tot personalisatie. Naast het laatste nieuws in de vaste lijst “Net Binnen”, biedt de app de mogelijkheid twee nieuwskaternen hieraan toe te voegen. Naast Sport en Economie kunnen Algemeen, Tech en Overig als tweede en derde katern toegevoegd worden aan de NU.nl smartwatch app. Wil je meer informatie? Klik hier. 

Welke smartwatch is relevant voor jou? Onderstaand overzicht helpt je bij jouw keuzes.

De toekomst met Smartwatches

Bron: Smartwatchiz

Photo: janitors (cc)