Onderzoeksbureau IDC geeft in een nieuw gepubliceerd rapport aan dat door de komst van nieuwe leveranciers, nieuwe devices en door een groeiend bewustzijn onder consumenten de markt voor wearables de komende jaren flink gaat groeien.

Volgens het marktonderzoeksbureau zullen er dit jaar 45,7 miljoen wearables worden verscheept, een stijging van ruim 133 procent ten opzichte van 2013. IDC verwacht dat de markt voor wearables van 2014 tot en met 2019 een gemiddelde jaarlijkse groei zal kennen van 45,1 procent. In 2019 zullen er dan wereldwijd 126,1 miljoen units worden verscheept.

Basic vs. smart
IDC deelt de markt voor wearables op in basic wearables en smart wearables, waarbij het verschil is dat smart wearables in staat zijn third party apps te kunnen draaien. Tot dit segment behoren onder meer de Apple Watch, Motorola’s Moto 360 en de Gear-smartwatches van Samsung.

IDC denkt dat er dit jaar 25,7 miljoen smart wearables worden verscheept, een stijging van bijna 511 procent ten opzichte van vorig jaar. Basic wearables kennen een beduidend minder harde groei, namelijk 30 procent in 2015, goed voor een totaal aantal shipments van 20 miljoen units.

bron:telecompaper/IDC
photo:intelfreepress(cc)