De vandaag gelanceerde bezorgservice Dayli biedt particulieren en bedrijven de mogelijkheid om nooit meer zelf te koken, elke dag te bestellen en toch gezond en gevarieerd te eten zonder de hoofdprijs te betalen. Een belofte die miljoenenbedrijven als Thuisbezorgd, Ubereats, Foodora en Deliveroo niet waar kunnen maken, gaat de 22-jarige Thijl Klerkx wel doen. Zo kan men via de Dayli-app iedere dag uit drie lekkere en voedzame maaltijden kiezen die voor € 10,- binnen 20 minuten warm worden bezorgd.

Eigen investering
Thijl is geen onbekende in de foodbusiness. Zeven jaar geleden richtte hij als 15-jarige de eerste bezorgservice voor biologische boodschappen in Nederland op. In de vijf jaar die hij vervolgens als consultant voor diverse multinationals werkte schoten de bezorgdiensten als paddenstoelen uit de grond. Maar nog steeds is er niet een die snel en voor een betaalbare prijs een normale voedzame maaltijd bezorgt. Voor Thijl, in 2011 door vakblad Sprout nog uitgeroepen tot een van de 25 meest succesvolle jonge ondernemers, was dat een doorn in het oog en zo ontstond zijn idee voor Dayli. Thijl is zo overtuigd van Dayli dat hij niet op investeerders heeft gewacht en ook geen crowdfundcampagne is gestart. Hij heeft zijn eigen vermogen in de ontwikkeling van de app en in de keuken en voorraad gestopt.

“Ja, ik had het risico kunnen verminderen door eerst met investeerders te praten, maar als ik ergens van overtuigd ben, ga ik er vol voor. Dat begon al toen ik op mijn twaalfde mijn internetbedrijfje binnen een halfjaar verkocht. Toen vond ik op een gegeven moment in mijn eentje op mijn zolderkamertje achter de computer zitten vrij saai. Nu kon ik maar niet begrijpen waarom er nog steeds geen goede bezorgdienst was voor een simpele en voedzame maaltijd. Vandaar dat ik al mijn spaargeld in Dayli heb gestoken om het op te nemen tegen de miljoenenbedrijven Thuisbezorgd, Ubereats, Foodora en Deliveroo.”

Geen keuzestress, betaalbaar, snel en gezond
Dayli onderscheidt zich van andere bezorgdiensten op verschillende vlakken. Zo heeft men in de Dayli-app iedere dag de keuze uit drie gezonde maaltijden. Een voedzaam en gevarieerd menu dat in samenspraak met een diëtiste is samengesteld. Zo kan men bijvoorbeeld kiezen uit kip tikka masala, zomerstamppot met gegrilde groenten en mozzarella, penne pesto met kip, courgette en pijnboompitten of een soep. In tegenstelling tot andere bezorgdiensten berekent Dayli geen bezorgkosten. Door het aanbod te beperken en de maaltijden in een grote keuken te bereiden werkt Dayli veel efficiënter dan andere bezorgservices. Daarom is Dayli goedkoper en dubbel zo snel.