Locatie en gepersonaliseerde content key in nieuwe app Startpagina die gemaakt wordt door het bureau Tam Tam.

Sinds de oprichting van Startpagina is het internet flink veranderd, vandaar de vraag aan TamTam: Hoe kan Startpagina nog beter inspelen op deze verandering?

Gepersonaliseerde content
Het maken van een app biedt vele mogelijkheden voor Startpagina: het gebruiken van locatie en personalisatie. Zo wordt er ook verwezen naar fysieke winkels in je omgeving en zie je links waar jij behoefte aan hebt. Het app format vraagt ook om een andere manier van navigeren, waarbij bladeren en inspiratie een veel grotere rol krijgen.

Het maken van een app biedt ook mogelijkheid tot het aanpassen van de vorm, zonder de huidige gebruikers te verwarren met een ingrijpende verandering. Momenteel wordt de app getest door een klein aantal gebruikers om te zien of het format aanslaat. Na lancering van de eerste versie worden op basis van feedback en cijfers functionaliteiten toegevoegd en verbeteringen doorgevoerd.

Gids op je telefoon
De nieuwe app wordt een vertrekpunt waarin informatie en websites op een slimme manier verzameld worden. De Startpagina-app is ingedeeld in categorieën met gecureerde informatie, afbeeldingen en links. Startpagina beschikt al jaren over een zoekmachine, die nu ook in de app beschikbaar is. Zoek je bijvoorbeeld op ‘smartphone’, dan zie je direct waar je die kunt kopen, repareren of waar je moet zijn voor accessoires of alles van Apple.

Wil je de app als één van de eersten hebben?

Ga dan naar de Google+-community, meld je aan en test de bèta-versie nieuwe app.

Bron:TamTam