Een echo is in een zwangerschap vaak het eerste bewijs van een baby in de buik. Op basis van zo’n zwart-wit foto blijft het lastig voor te stellen hoe je kind er echt uit komt te zien. Dankzij moderne technieken is het nu mogelijk om een echo om te zetten in een 3D-bestand en vervolgens uit te printen in kunststof. Zo kun je je baby dus al vasthouden voor het geboren is. Ouders van Nu geeft maandelijks een 3D-print van een ongeboren baby weg.

Je ongeboren baby in 3D
Door toepassing van moderne technieken kan een digitaal echo-bestand worden omgezet in een
3D-formaat. Hierdoor kan je niet alleen naar je baby kijken, maar kun je het ook vasthouden. Een mooie manier om opa’s en oma’s, broertjes en zusjes en al je vrienden te laten zien wat er nu precies in je zwangere buik zit. En een fantastisch aandenken aan een van de meest bijzondere periodes in je leven. Met 25 weken is je baby ongeveer 25 cm groot. In dit formaat wordt het kunststof beeldje geprint.

Primeur in Europa
Het bedrijf MiniYours biedt als eerste in Europa de mogelijkheid om met behulp van een 3D-printer je ongeboren baby op ware grootte en in de houding waarin het zich in de buik bevindt, als huidskleurig kunststof model te printen. Ouders van Nu heeft een exclusieve samenwerking met MiniYours en geeft iedere maand een geprint model weg.

Weggeefactie
Ouders van Nu geeft een jaar lang maandelijks een 3D print van een ongeboren baby weg, ter waarde van € 600,-. Hilde Tholen, hoofdredacteur Ouders van Nu over de actie: “Aanvankelijk moesten wij op de redactie een beetje wennen aan het idee van een uitgeprinte foetus, maar toen we het beeldje in handen hadden waren we om. Het model is echt prachtig. Het zou ons niets verbazen als over 30 jaar iedereen zijn of haar baby uitprint.”