Nederland behoort tot de goedkopere landen in de EU als het gaat om sim-only pakketten, zo blijkt uit  zo blijkt uit een binnenkort te publiceren Europees benchmark-rapport van Telecompaper. Vooral bij de databundels onder de 10 GB scoort Nederland positief als het gaat om prijs.

Nederland goedkoop onder 10 GB
Bij de analyse van sim-only pakketten behoort Nederland zeker tot de goedkopere landen. Toch zijn we niet het goedkoopst. Denemarken is dat wel. Ons land komt ook nog altijd goed naar voren uit de vergelijking bij pakketten met meer dan 1.000 minuten (lees: onbeperkt in Nederland) inclusief databundel.

Vooral bij de databundels onder de 10 GB scoort Nederland dus helemaal prima, slechts enkele landen zijn goedkoper. Oostenrijk bijvoorbeeld bij pakketten met databundels van 2-5 GB en 5-10 GB. Italië en Denemarken scoren ook beter bij databundels van 5-10 GB. In het eerste kwartaal van 2018 scoort Nederland als goedkoopste land bij pakketten waarin databundels zitten van 1-2 GB. Alle landen (9 van de 16) die pakketten hebben in deze range, hebben een hogere mediaan TCO. Met de +10 GB-pakketten zijn we wel duurder uit in Nederland zo blijkt uit het onderzoek.

Bron:Telecompaper