Dit blijkt uit de Media Standaard Survey (MSS) die door TNS NIPO wordt uitgevoerd in opdracht van SKO en de andere organisaties die verantwoordelijk zijn voor de belangrijkste mediabereiksonderzoeken. In de eerste helft van 2015 werden er 3.016 huishoudens en 2.572 individuen van 13 jaar of ouder ondervraagd. 86% van de Nederlandse huishoudens is voorzien van digitale televisie op één of meer toestellen. In de tweede helft van 2014 lag het percentage digitale ontvangst op 84%, wat significant lager is.

55% van de huishoudens geeft aan een digitale aansluiting via de kabel te hebben.

13% procent van de huishoudens heeft een IPTV aansluiting. Dit percentage is significant toegenomen ten opzichte van de tweede helft van vorig jaar (11%). In 8% van de huishoudens is glasvezel te vinden als bron van digitale ontvangst. 7% van de huishoudens ontvangt TV via Digitenne op één van de toestellen en 6% heeft een schotel. Deze percentages zijn vergelijkbaar aan die van de tweede helft van vorig jaar.

36% van de huishoudens heeft een harddiskrecorder aangesloten op één of meer toestellen.

Dit percentage is vergelijkbaar met het percentage in de tweede helft van 2014. 23% van de Nederlandse huishoudens heeft een harddiskrecorder geïntegreerd in de settop box. 13% heeft een DVD speler met ingebouwde harddiskrecorder, 10% van de huishoudens heeft een DVDrecorder zonder harddisk. Deze percentages zijn vergelijkbaar aan de tweede helft van vorig jaar. Het percentage huishoudens met een DVD speler is gedaald van 51% in de tweede helft van 2014 naar 47%.

73% van personen van 13 jaar en ouder in bezit van een smartphone.

Het bezit van smartphones blijft significant toenemen: dit groeit nu naar 73%. In de tweede helft van 2014 was dit 63%.

Tablet aanwezig in 60% van de huishoudens. Connected TV in 31%.

In 92% van de huishoudens is een computer aanwezig, die ook toegang biedt tot internet. Wel daalt het aantal huishoudens met een desktop computer van 54% in de tweede helft van vorig jaar naar 48%. Internettoegang via de televisie groeit van 23% naar 31% van de huishoudens. Tablets (zoals bijv. iPad of Android PC tablet) zijn aanwezig in 60% van de huishoudens. In de tweede helft van 2014 was er een tablet aanwezig in 55% van de huishoudens. In 11% van de huishoudens is een mediacenter of dongle voor op de TV (zoals Apple TV of Google Chromecast) aanwezig. Dit is sinds de tweede helft van 2014 bijna verdubbeld (was 6%). Ook de aanwezigheid van mediaspelers in huishoudens is in die periode toegenomen van 19% naar 27%.

Bron: Kijkonderzoek