Sinds 2016 is er een duidelijk trend te zien. Toen belde en videobelde 37% via het internet. In 2017 steeg dit percentage naar 44 procent en afgelopen jaar zijn Nederlanders de ’50 procent-grens’ gepasseerd voor videobellen aldus Dutch-Tech.nl

Bellen via internet steeds populairder
Naast het gemak is er een duidelijk financieel motief om te bellen via internet. Via een internetbundel of wifi-verbinding zijn mensen in staat om via apps te communiceren met elkaar. Bij de meeste telecomproviders kan dit binnen de EU gewoon via de internetbundel. De populairste apps hierbij zijn WhatsApp, FaceTime en Skype.

Tussen 2008 en 2010 liepen Nederlanders nog niet warm voor (video)bellen via internet. Minder dan een vijfde belde toen nog via het internet. In 2011 en 2012 steeg (video)bellen in populariteit (respectievelijk 38 procent en 39 procent), maar de jaren erna nam de populariteit weer af.

Beste app om te videobellen
Van de drie populairste apps om mee te bellen en videobellen; WhatsApp, FaceTime en Skype, is WhatsApp de beste App volgens Dutch-Tech.nl. WhatsApp is niet alleen toegankelijker (iedereen in het adresboek kan geselecteerd worden, ongeacht besturingssysteem), maar deze app is ook qua beeld- en geluidskwaliteit erg goed.

FaceTime komt op een tweede plek uit. Het enige ‘minpunt’ van deze app is het gegeven dat je alleen kunt videobellen met andere Apple iPhones en iPads. Skype is, van de drie apps, het minst goed. Door de ‘eigen omgeving van de app’ heb je een inlog nodig en moet je contacten los toevoegen via een gebruikersnaam/telefoonnummer.

Bron:Dutch-Techmagazine