Visa heeft bevestigd dat zij ondersteuning zal bieden voor consumentenbetalingen met de iPhone 6, de iPhone 6 Plus en de Apple Watch. Deelnemende financiële instellingen in de VS, en in de toekomst ook op overige markten, kunnen voortaan de Visa debet betaalkaart en de Visa credit betaalkaart toevoegen aan hun Apple Pay-systeem. Op deze manier kan de consument gemakkelijk en veilig bij specifieke winkeliers aankopen doen, zowel in winkels als via apps.

“Het toetreden van Apple tot de markt betekent dat er een belangrijk stukje wordt toegevoegd aan de legpuzzel van mobiele betalingen,” aldus Steve Perry, Chief Digital Officer bij Visa Europa: “Dit is een cruciaal moment voor digitale betalingen maar bovenal toont deze gebeurtenis de enorme dynamiek achter mobiele en contactloze diensten aan.

“Vanaf het moment dat Visa Europa in 2007 de eerste contactloze kaarten en terminals introduceerde, heeft de organisatie het voortouw genomen bij de roll-out van NFC-betalingen. Vandaag de dag zijn er meer dan 1,5 miljoen contactloze terminals met Visa acceptatie aanwezig in winkels door heel Europa, die stuk voor stuk mobiele betalingen verwerken. Apple’s besluit om nu ook de markt op te gaan, is een voorbeeld van de grote hoeveelheid mogelijkheden die er momenteel bestaan in de wereld van digitale betalingen. Apple’s ondersteuning zal wereldwijd bijdragen aan een groter bewustzijn en gebruik van contactloze diensten. Wij verwachten dat er een sterke uitstralende werking van zal uitgaan, die ten goede komt aan alle spelers binnen het ecosysteem van digitale betalingen”.

Bron:Visa
photo:renaissancechambara(cc)