Het online warenhuis Wehkamp speelt met een vacature voor vlogger in op de toenemende populariteit van (mobile)video. De webwinkel is al langer bezig met de creatie van videocontent waarbij fans en klanten een belangrijke rol spelen. Consumenten kijken via desktopcomputers of mobiele apparaten, maar ook via tv naar online video. Door een vlogger aan zich te binden richt wehkamp zich nog sterker op deze doelgroep.

Kandidaten voor de functie kunnen solliciteren door zich op te geven voor het programma Wehkamp’s next style vlogger, waarin de vier beste kandidaten gedurende 6 weken iedere week een challenge voor hun kiezen krijgen. De vloggers die na elke challenge de meeste video views weten te genereren, gaan door naar de volgende ronde. Iedere week valt er een kandidaat af, totdat wehkamp’s next style vlogger overblijft.

Mobile video
De zichtbaarheid van video advertenties op mobiel liggen een stuk hoger dan deze op desktop en tablet. Zo is de gemiddelde zichtbaarheid van video advertenties op mobiel 83% en voor de tablet 81%, terwijl dit op desktop met 53% een stuk lager ligt. Zo blijkt uit een onderzoek van Google in april 2015. De zichtbaarheid van YouTube Advertenties op mobiel ligt maar liefst op 94%. Lees hier meer over dit onderzoek.

Bron:Wehkamp