Nu met update van de belangrijkste online marketing advertising trends voor 2016_2017.

Online adverteren. Voor sommige een nieuw onbekend werkveld voor de andere professional al jaren dagelijkse kost. Het is in ieder geval geen fenomeen van gisteren. Van de eerste banner uit 1994, de opkomst van Google Adsense, tot alle plannen voor video advertenties op Facebook. Het staat allemaal in onderstaande infographic.

De geschiedenis van online advertenties

De afgelopen jaren is de ontwikkeling van -de diversiteit en grootte in- banners erg snel gegaan. De meeste van ons kennen de term ‘bannerblindheid’ wel. Dit wordt bevestigd vanuit usability onderzoeken waarbij internetbezoekers om de banners heen kijken. Het begon allemaal met traditionele banners (468×60), de leaderboard (728×90) en de rectangle (300×250) en is inmiddels uitgegroeid naar grotere bannerformaten als de bilboard, half page ad en portrait ad. Allemaal om de aandacht van de consument te trekken.

Daarbij zijn ook expandables (uitklappen van banners) en rich media formaten steeds populairder geworden. Mits relevant en creatief ingezet levert dit engagement op voor de adverteerder en worden er steeds betere resultaten behaald.

Op dit moment zien we steeds vaker advertentievormen terug die minder ‘interruptive’ zijn en die we ‘native advertising’ noemen. Te denken valt aan sponsored content, advertorials en andere custom integraties waarbij adverteerder en uitgever een vorm van samenwerking aangaan en waarbij passende match gevonden wordt met als uitgangspunt het bevredigen van de interesse en behoefte van de internetbezoeker. Zeker de opkomst van nieuwe media, targeting mogelijkheden, de opkomst van video in advertenties, en niet te vergeten de opkomst van mobile marketing kan ervoor zorgen dat er een dialoog plaatsvindt tussen merk en consument. Immers de consument gaat zelf op online actief op zoek naar de boodschap, de content van zijn of haar keuze op het moment en op de locatie die hem of haar het beste uitkomt.

 

Geschiedenis van online adverteren

Update:2016

online-trends

 

Photo:nanagyei(cc)

http://www.flickr.com/photos/nanagyei/9265655720/

online advertenties