WhatsApp blijft verreweg de meeste populaire messaging-app van dit moment. Daarentegen zijn de gedoodverfde opvolgers, Telegram en Snapchat op hun retour. In de maandelijkse lijst met de 100 meest populaire online apps en websites op mobiele devices, de Wakoopa Mobile Top 100, bezet Telegram in mei de 65e plaats en Snapchat de 85e plaats. Voor Telegram betekent dit een daling van 10 plaatsen, voor Snapchat een verlies van 3.

Dit staat in schril contrast met WhatsApp. WhatsApp is de meest populaire app in Nederland naast Facebook: meer dan 55,8% van de Nederlands maakt gebruikt van de app. Bijna 3 procent meer dan de voorgaande maand.

Messaging apps bij mannen populairder
Er kan worden geconcludeerd dat alle drie de messaging-apps bij mannen populairder zijn. Ook verlaten vrouwen eerder de nieuwe platformen. Zo verloor Telegram in mei bijna 40% van zijn Nederlandse vrouwelijke gebruikers ten opzichte van de voorgaande maand.

Over het onderzoek
In samenwerking met TNS NIPO hebben 1.500 Nederlanders hun smartphone en tablet voorzien van de passive measurement software van Wakoopa. Hiermee wordt geregistreerd welke apps zij gebruiken en welke websites zij bezoeken. Dit wordt gedaan op zowel iOS en Android. Op basis van deze data wordt elke eerste donderdag van de maand de top 100 meest gebruikte apps en mobiele websites opgesteld. Hierbij wordt het unieke bereik, zowel relatief als absoluut, en de kenmerken van de gebruikers gerapporteerd.

Bron: Wakoopa