We weten het allemaal als mobile marketeers. De mobiele telefoon is de verlengstuk van de persoonlijke identiteit van de trotse eigenaar. En daarmee dien je rekening te houden bij de inzet van mobile marketing. Hierbij horen een aantal eigenschappen van de mobiele telefoon in gebruik waar elke marketeer rekening mee moet houden in haar te formuleren mobile marketing strategie.

De mobiel is persoonlijk (verlengstuk van de eigenaar), het is een vluchtig (‘snack’) medium, de locatie speelt een belangrijke rol (‘on-the-go”), mobile=social (delen is nog nooit zo makkelijk geweest) maar bovenal is mobiel realtime. Consumenten vragen om realtime informatie. En wel actuele en relevante informatie in de juiste context.

Deze realtime data die gegenereerd wordt uit een combinatie van eerder vertoonde interesses, gebruikersgedrag en locatievoorzieningen vragen om een real-time mobile infrastructuur. De betekenis van deze real-time mobiel infrastructuur in een mobile marketing strategie wordt in onderstaande infographic getoond.

realtime