Een ongelijke strijd. Of toch niet? The battle tussen Social Media vs E-Mail marketing. Een ongelijke strijd op het eerste gezicht. Sociale media winnen het dik volgens velen. Toch is niets minder waar. E-mailmarketing is populairder dan ooit. Het is niet alleen een goedkoop medium, maar is ook een middel net als de sociale media om relaties te beheren, te behouden en nieuwe klanten te werven. Een kanaal dat prima naast alle sociale media kan worden ingezet. Alle voordelen van sociale media en e-mailmarketing zijn op een overzichtelijke wijze in onderstaande afbeelding terug te vinden. Dit alles begeleid door twee populaire wereldsterren van dit moment. 

E-mail wordt door de consument trouwens zo blijkt uit dit onderzoek van emarketer goed gewaardeerd door consumenten. Bijna een derde van de consumenten die een e-mail ontvangen van een organisatie waarop hij of zij zich heeft ingeschreven vond dit relevant, 3 op de 10 vond het accuraat en 26% heeft de mail zelfs onthouden.

Sociale media en Generatie Y is een 1op1 combinatie. Generatie y is de generatie geboren in de begin jaren 80. Het is een generatie die nu de arbeidsmarkt betreedt en 24/7 bereikbaar wil zijn en opgegroeid is met sociale netwerken. Een beetje verslaafd is deze generatie toch wel aan deze netwerken. Gemiddeld zijn ze actief op 2.5 sociale netwerken en logt 34% in op een van deze netwerken zelfs vanuit bed. Bekijk alle statistieken van generatie Y hier.

Onder marketeers zijn de meningen verdeeld of conversaties en verkopen op sociale media echt samen kunnen gaan. Zo zijn er bedrijven die hun Facebook en Twitter vrienden zien als de ideale database om veel promoties op af te vuren. Andere bedrijven gebruiken social media vooral als webcare kanaal of om content op te plaatsen over hun bedrijf en inzichten in de markt. Weer andere bedrijven zien social media vooral als ‘entertainment’ en zijn er op uit zoveel mogelijk likes te werven. Hoe dan ook, als het de doelgroep behaagt en inspireert is er altijd een directe link te vinden met consumentenvoorkeur en sales. Hier zijn 10 voorbeelden te vinden van direct sales en hoge ROI met social mediacampagnes.

Bekijk hieronder alle eigenschappen en voordelen van zowel Social Media als E-mailmarketing.

photo:jayt47(cc)

 

emailmarketing vs sociale Media