Interactieve en bij voorkeur video’s getoond op basis van persoonlijke voorkeur zijn de toekomst voor online video advertising.

Interactieve persoonlijke video’s de toekomst voor online video advertising
Wanneer een video zowel interactief en gepersonaliseerd is de kans 80% groter dat deze video in zijn geheel wordt bekeken en is de kans 45% groter dat er een lead uit voorkomt. Interactieve video’s worden wel als vervanging gezien van de traditionele tv spot die online wordt doorgezet. Interactie is het toverwoord en stelt de gebruiker in staat om te interacteren met het merk en de content waar hij interesse in heeft. Ook de awareness blijkt groter te zijn  bij interactieve videos (31% vs 12,5%) dan bij standaard video uitingen.

Adverteerders zijn vooralsnog wat terughoudend omdat de productiekosten hoger liggen dan bij traditionele video commercials. Toch blijkt uit de eerder verschenen online video monitor 2015 al dat ruim 6 op de 10 marketeers hier binnen 3 jaar gebruik van willen maken. Ook instructievideo’s, social video’s en personalised video’s werden vaak genoemd. De focus verschuift hiermee ook naar andere kpi’s zoals engagement, interactie ratio’s en conversies. Dit in plaats van KPI’s als unieke bezoekers en aantallen views.

Bekijk alle voordelen van interactieve persoonlijke video’s in onderstaande infographic.
photo:johanl(cc)

interactieve videos