Tele2  gaat de concurrentie aan met een eigen 4G netwerk. Voor het einde van het jaar gaat Tele2 zijn eigen 4G-netwerk open stellen voor gebruik door consumenten en zakelijke gebruikers. Het bedrijf geeft aan dat het zijn 4G-abonnementen sneller dan verwacht kan introduceren, nu de uitrol van het netwerk eerder dan oorspronkelijk voorzien zijn voltooiing nadert. Tele2 maakt nog geen details over de abonnementen bekend.

Tele2 Nederland heeft het mobiele netwerk vanaf de grond af opgebouwd, waarbij gebruik werd gemaakt van Tele2’s landelijke glasvezelnetwerk en de site sharing overeenkomst met T-Mobile. Aan het begin van 2013 bemachtigde het bedrijf de mobiele frequentie licentie voor de bouw van een eigen 4G-netwerk. Binnen 24 maanden na de ingebruikname van de eerste antenne, heeft Tele2 nu 90 procent 4G-dekking buitenshuis (qua aantal Nederlanders). In lijn met eerdere prognoses door Jeff Dodds, de CEO van Tele2 Nederland, ligt Tele2 op schema om tegen het einde van het eerste kwartaal volgend jaar landelijke dekking te bereiken.

Naast de 4G-aankondiging en de presentatie van de kwartaalresultaten maakte Tele2 de opening van de eerste eigen winkel in Nederland bekend. Dit zal in het vierde kwartaal gebeuren. Details volgen later, zegt Tele2.

Bron:Telecompaper
photo:infomastern(cc)