Tele2 introduceert als een van de eerste providers van Nederland een veel eenvoudiger vorm van overstappen met nummerbehoud. Hierdoor wordt het veel makkelijker en gebruiksvriendelijker om over te stappen naar Tele2 en het bestaande mobiele nummer te behouden.

Wat verandert er voor overstappers?

Als iemand wil overstappen én het eigen nummer wil behouden hoeft men voortaan veel minder informatie op te geven: alleen het desbetreffende 06-nummer volstaat. Dit wordt geverifieerd via SMS. Daarnaast kan men de overstap veel eerder opgeven: in plaats van 60 dagen vooraf kan dit al tot 120 dagen vooraf. En tot slot kunnen overstappers vanaf 90 dagen voor de overstapdatum zelf aangeven op welke datum ze het nummerbehoud willen laten ingaan.

COIN spoort ook andere providers aan

Deze veranderingen zijn ingegeven door de vereniging COIN, de vereniging die telecomaanbieders faciliteert bij nummerportabiliteit. COIN vraagt aan alle providers om vóór april 2018 de vereenvoudigde manier van nummerbehoud in te voeren.

Omdat Tele2 vindt dat deze nieuwe vorm van nummerbehoud in het voordeel van mobiele klanten is, voert de provider dit al veel eerder in. Niet omdat het moet. Gewoon omdat het kan aldus Tele2.