Het bekijken van video op smartphones en tablets neemt mede sterk toe door de steeds sneller wordende internet verbindingen. Het nieuwe 4G netwerk zal dit proces nog verder versnellen. De nieuwe generatie tieners om je heen gebruikt zelfs al bijna voornamelijk haar mobiele devices om veel (user generated) video items te bekijken. Uit onderzoek van Yume blijkt dat wanneer er video gekeken wordt op de tablet er minder vaak ge-multitaskt wordt dan bij andere mobiele devices.Dit heeft een positieve invloed op de attentiewaarde en merkvoorkeur bij inzet van bijvoorbeeld video advertentie uitingen/pre-rolls. Bovendien kijkt 65% van de tabletgebruikers al meer dan een uur per dag video’s via de tablet. De tablet wordt vaak thuis of op reis als een ‘quality momentje’ voor jezelf gezien.

Het bekijken van video’s op tablets gebeurt trouwens niet alleen thuis en op vakantie maar ook verrassend vaak wordt er gezamenlijk met en bij vrienden (33%) video op de tablet bekeken.

Samenvattend zijn de voordelen van de tablet in combinatie met video uitingen niet alleen het grote scherm maar ook het “me-qualitymomentje” in combinatie met het relatief laag aandeel van multitasking wat resulteert in een hoge attentiewaarde van de video uiting.

Bekijk zelf onderstaande infographic voor het videogedrag op tablets.

Videogebruik op tablets

 

bron:businessinsider
Photo:beantin(cc)