De R&D afdeling van Weborama heeft voor Adobe Edge een nieuwe html5 videoplayer ontwikkeld die er voor elk device hetzelfde uitziet en dus geen gebruik meer maakt van het standaard video object.

Deze nieuwe player herkent op welk device de video draait en het uiterlijk van de player wordt daar automatisch op aanpast. Een nieuwe functionaliteit is dat de video ook tijdens het spelen klikbaar is in plaats van alleen op het eindscherm. Het feit dat de player klikbaar is icm met de mogelijkheid om online video af te spelen in app en op het mobiele web (excl iOS) is uniek in de markt.

De zichtbaarheid van video advertenties op mobiel liggen een stuk hoger dan deze op desktop en tablet. Zo is de gemiddelde zichtbaarheid van video advertenties op mobiel 83% en voor de tablet 81%, terwijl dit op desktop met 53% een stuk lager ligt. Zo blijkt uit een onderzoek van Google in april 2015. De zichtbaarheid van YouTube Advertenties op mobiel ligt maar liefst op 94%. Wil je meer weten over dit onderzoek klik hier.

Bron: weborama
photo:janitors(cc)