Waar er vorig jaar maandelijks ‘slechts’ 250 miljoen Facebook-games werden gespeeld is dat aantal dit jaar gestegen naar 375 miljoen. Een stijging van maar liefst 50%. Dat maakte Facebook bekend op de gamebeurs GDC. Het aantal verwijzingen naar games via vrienden, nieuwsfeed of notificaties staat per dag op 735 miljoen. Dat zijn forse aantallen. De manier waarop een game notificatie gepresenteerd wordt gaat veranderen.

De melding die wordt verzonden met een verzoek mee te spelen kan nu ook worden aangepast door de ontwikkelaar. Op deze manier kan zo’n melding een specifiekere tekst bevatten die de interactie verder moet verhogen. Zie onder een voorbeeld van deze wijziging.

facebook game notificaties

Tevens interessant is het feit dat mensen die op verschillende devices Facebook-games spelen actiever zijn in vergelijking tot gamers die slechts van een device gebruik maken. Spelers van Facebook-games op zowel desktop als tablet of smartphone geven daarnaast ook ruim 3 keer meer uit aan aankopen binnen games versus pure desktop spelers.

Bron: Facebook