Zondag is tijdens de thema-uitzending Nederland wordt groen op NPO1 de NPO Groen app gelanceerd. Digitaal bureau Greenberry ontwikkelde de app in opdracht van BNN-Vara en NPO. De app staat in het teken van het TV programma Nederland wordt groen en daagt gebruikers uit een week lang groener te leven. Door bijvoorbeeld een week geen vlees te eten of minder lang te douchen. De BN’ers zijn n ieder geval groot van van deze NPO Groen app getuige onderstaande video.

Nederland wordt groen
Zondag presenteerde Sophie Hilbrand en Waldemar Torenstra de thema-uitzending Nederland wordt groen. In Nederland wordt groen gingen KRO-presentatrice Anita Witzier, NPO 3FM-dj Gerard Ekdom, en zanger Frans Duijts de uitdaging aan om, samen met hun gezinnen, zo duurzaam mogelijk te leven. Dat betekent korter douchen, de verwarming een standje lager zetten, minder of helemaal geen vlees meer eten en minder gebruikmaken van de auto.

7 dagen groener
Gelijktijdig met de TV uitzending is de NPO Groen app met als thema 7 dagen groener gelanceerd. De app daagt mensen uit om zelf op een laagdrempelige en speelse manier hun impact te verlagen. Dat doe je door één of meerdere groene uitdagingen aan te gaan gedurende een week. De app bevat 30 verschillende uitdagingen waarvan het effect wetenschappelijk is onderzocht. Van ‘ik eet vegetarisch’ en ‘ik gebruik geen droger’, tot ‘ik ga carpoolen’.

BN’ers helpen je op weg
In de app kies je zelf welke uitdaging(en) jij zeven dagen lang aangaat. Gedurende de week geeft de app concreet inzicht in hoe jouw gedrag je impact verkleint. Speciaal voor de app warden ruim 60 korte motivatie video’s opgenomen. Daarmee motiveren BN’er zoals Anita Witzier, Jan Versteeg en Katja Schuurman je om het de rest van de week vol te houden. Na de eerste week kun je je uitdagingen weer met een week verlengen of nieuwe uitdagingen aangaan.