Consumenten kijken meer video dan ooit. We kijken straks zelfs met z’n allen meer video dan dat we tv kijken. Online video is dan ook hotter dan hot. Online video wordt met de opkomst van het 4G netwerk en steeds meer Wi-Fi spots in toenemende mate ook nog eens op de mobiele telefoons en tablets geconsumeerd.

Adverteerders zien dan ook steeds meer het belang van online video in en het krijgt een populaire rol in de marketingmix. Toch gaan de meeste bestedingen voor online video nog naar de desktop en laptop. Jammer ,want juist de mobiele devices bieden de kans om effectief te targeten op het juiste moment in de juiste context.

Online video advertenties met beloningen in mobile apps zijn de toekomst
Kiip is een snelgroeiende mobile organisatie die zich richt op video advertenties waarbij consumenten beloont worden door adverteerders als deze zich in een positieve emotionele flow bevinden. En deze organisatie en wat ze bieden kan wel eens heel groot worden.  De organisatie biedt beloningen uit de fysieke wereld, zoals een coupon voor een kop koffie aan mobiele gebruikers die aan het gamen zijn (op specifieke locaties) en een level behaald hebben of engagement vertonen met een app. De beloning vindt altijd plaats op het juiste moment in de juiste context wanneer de consument er open voor staat en zich in een positieve flow bevindt.

Wong eigenaar van Kiip:  “If it’s done right, at the right moment, we have something very interesting on our hands,” Wong said. “It is less of a forced moment and more of a natural one.”

bron:venturebeat