Het enthousiasme in de winstverwachtingen van de Samsung Galaxy S6 is getemperd. De twijfels over de verkoop van Samsungs nieuwe smartphone zorgen voor bijgestelde verwachtingen over een ommekeer bij het Zuid-Koreaanse technologieconcern. Dat schrijft Reuters. Samsung zelf blijft benadrukken dat de S6 en S6 Edge de best verkopende topmodellen tot nu toe zijn.

Enthousiasme getemperd in winstverwachtingen Samsung Galaxy S6
Onder meer productietekorten voor de Galaxy S6 Edge en economische tegenwind in Europa en China maken analisten voorzichtiger over structurele verbetering van de omzet en winst van Samsung. In eerste instantie werd gerekend op zo’n zeven miljard dollar winst over het tweede kwartaal van 2015, nu is dat bijgesteld naar gemiddeld 6,2 miljard dollar. Naar verwachting maakt Samsung dinsdag 7 juni de voorlopige resultaten bekend over Q2.

Samsung toonde de S6 en S6 Edge begin maart. 10 april ging de verkoop in onder meer Nederland van start. De Galaxy S6 Edge zou de helft uit van de totale verkoop uitmaken. Samsung was uitgegaan van zo’n 20 tot 30 procent en heeft de productiecapaciteit voor de Edge meermaals verhoogd. Desondanks ontstonden er vooral voor de duurdere versie met over de rand gebogen display al snel tekorten.

De verwachtingen voor de twee nieuwe high-end smartphones waren tot nu toe hoog gespannen. Analisten rekenden erop dat de nieuwe modellen de verkooprecords van de Galaxy S4 zullen verbreken, met 50 tot 55 miljoen verscheepte exemplaren dit jaar. Nu zijn er analisten die voorzien dat er niet meer dan 45 miljoen exemplaren worden verkocht in 2015.

In de tweede helft van mei berichtte de Korea Herald op basis van uitlatingen van een anonieme topmanager van Samsung dat het concern in de maand na de introductie van de S6 en de S6 Edge 10 miljoen exemplaren exemplaren van beide versies heeft verscheept. Het leek er daarmee op dat Samsung met de S6/S6 Edge beter scoorde dan met de voorganger S5. Dit was e eerste versie van het topmodel dat – mede door weinig innovaties – de verkopen van zijn voorganger niet wist te overtreffen.

Bron:Telecompaper
photo:janitors(cc)