De app de vakantie dokter is populair onder vakantiegangers deze zomer. De app de Vakantiedokter is tot dusver al 100.000 keer gedownload. Gemiddeld helpt de vakantiedokter 75 mensen per dag in 160 verschillende landen. De app en de campagne zijn ontwikkeld in opdracht van Zilveren Kruis door Greenberry, FHV BBDO en Linden & Barbosa.

Appstore video app de Vakantiedokter from Greenberry on Vimeo.

Een ontstoken oog, duizeligheid, buikgriep, huidirritatie, een zonnesteek of muggenbeet. Veel Nederlanders krijgen wel eens ergens last van op de camping in Frankrijk of aan het hotelzwembad in Spanje. Ongeveer één op de vijf landgenoten wordt op vakantie geveld door ziekte of een kwaaltje. Voor wie snel wil overleggen met een medisch expert uit Nederland is er App de Vakantiedokter. Gratis, voor iedereen.

Advies binnen een uur

Na het succes van vorige zomer, met ruim 50.00 downloads, is de techniek van de app aangepast waardoor onder meer de usability is verbeterd en de medisch experts achter de app kunnen nog sneller schakelen met een arts als het nodig is. Om een duidelijk beeld te geven van de kwaal kan de vakantieganger niet alleen een tekstbericht maar ook een foto meesturen.

Campagne
De campagne wordt aangejaagd door radio, online en PR. Op de website www.appdevakantiedokter.nl zijn de meest voorkomende vragen over zorg op vakantie gebundeld en voorzien van antwoorden. Ook kunnen bezoekers een vakantiedossier aanmaken en zo snel gebruik maken van de app. Een aantal bekende gezichten op social media gaat de komende tijd actief voor de campagne aan de slag. Zo delen Comedytrain cabaretier Howard Komproe en kunstenaar Selwyn Senatori in korte online video’s hun inpakmoment voor de vakantie.

photo:conchur(cc)