Je kinderen veilig naar school met de nieuwe GPS-app Loox.

Loox app, een kwestie van aanhaken from erik recter on Vimeo.

Met de herfst, het gure weer en korte donkere dagen in aantocht is het best spannend als kinderen alleen naar school moeten fietsen. Voor deze momenten is er nu een veilige en handige oplossing. Met de Loox app kunnen ouders altijd zien waar hun kinderen zijn.

Iedere ouder wil natuurlijk dat zijn of haar kind buiten kan gaan spelen of ’s avonds alleen naar de sporttraining kan. Dat kan voor stress zorgen, maar de Loox app neemt (bijna) alle zorgen weg. Loox is een gratis app voor families die op een simpele manier de locatie met elkaar kunnen delen, berichten naar elkaar kunnen sturen of met een alarmknop een noodsituatie kunnen melden. In de app is door middel van gps-indicatie te zien waar familieleden en/of vrienden zich bevinden.

Weten waar de kinderen zijn
Op deze manier kunnen ouders kijken of hun kind veilig is aangekomen bij de sporttraining, op school of bij een vriendje. Uniek aan de app zijn onder andere de comfortzones. Deze zijn in te stellen rond favoriete plekken en wanneer een kind daar is aangekomen of juist vertrekt, ontvangt de ouder een bericht.

In het geval van een noodsituatie is er ook de alarmknop. In zo’n geval ontvangen alle vrienden en kennissen een melding. Joyce (39), moeder van een dochter (9) en zoon (12) geeft haar mening over de app: “Wij hebben comfortzones ingesteld rond school, de voetbalclub en de stad. Als ze na schooltijd gaan spelen bij vriendjes, hoeven ze niet meer te bellen. Als ik het wil, kan ik dat nu gewoon zelf zien. Het geeft mij vooral een veilig gevoel, ik weet altijd waar ze zijn.”

De ontwikkelaar

De app is ontwikkeld door Watcher Enterprises, een jonge start-up gespecialiseerd in gps-localisatietechniek. Erik Recter, CEO: “Loox combineert een stuk veiligheid met vrijheid. Kinderen kunnen zich vrij verplaatsen zonder constant naar hun ouders te moeten bellen, ouders kunnen zelf de locatie zien met Loox. Je hoeft je kind dus nooit meer uit het oog te verliezen. Daarbij heeft ons team slimme protocollen ontwikkeld om het batterijgebruik te sparen.”

Bron:watcherenterprises